gebakken grietbot(of kabeljauw)

4
120 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak vooraf de coulis van paprika en vries in
  • 2 --------------------------------------------------------------
  • 3 zet een halve ui met olijfolie op op een laag vuurtje en doe er de ontpitte ( niet geschilde) parika in stukken bij.
  • 4 stoof dit op een zacht vuurtje en voeg wat zout bij voor de smaak gedurende 1 à
  • 15 uur.
  • 5 De parika is gaar als je er gewoon kunt doorduwen.
  • 6 Doe dit geheel 2 à 3 minuten in de thermomix ( zonder temperatuur).
  • 7 Giet door een heel fijne puntzeef.
  • 8 vries in.
  • 9 ( dit is ook zeer lekker bij spaghettisaus)1
  • 0 Maak de canneloni1
  • 1 ---------------------------1
  • 2 Kook de canneloni al dente 7 à 8 minuten( eventueel een klein beetje zout toevoegen)1
  • 3 Niet te zacht want ze moeten kunnen recht staan.1
  • 4 Maak er meer dan je nodig hebt , want als er barsten in zijn, scheuren ze gewoon verder.1
  • 5 Maak de vulling1
  • 6 ------------------------1
  • 7 Meng de ricotta met pe/zo, 1 soeplepel gecutterde parmesan (thermomix, niet te fijn) en 2 soeplepels parikacoulis.1
  • 8 (tip: als het te slap is , doe er een beetje broodkruim bij)1
  • 9 Vul op2
  • 0 ----------zet de lege canneloni op een goed ingeoliede plaat rechtop.Vul ze met het tupperwarespuitje:zet 6 minuten in de oven op 180 °CAVE: opletten als je ze eraf neemt met een correcte spatel.Maak coulis van groene kruiden ( op voorhand maken)------------------------------------------------------------------------------kook sterk gezouten water ( voor de mooie groene kleur) , voeg de kruiden bij: 1 handvol peterselie, 1 handvol basilicum, 20 blaadjes koriander en 1 tak estragon en laat juist weer opkoken in een netje.Koel direct af in ijswater( weerom voor de mooie groene kleur)meng in de thermomix, voeg eventueel een beetje water bij, geen olijfolie.stop dit in de vriezer.Maak crunch------------------doe vers wit brood, zonder korsten 3 sec in de thermomix.Zet ondertussen de sjalot met 1 soeplepel witte wijn en een beetje pe/zo op.laat glazeren , niet carameliseren , geen boter toevoegen.laat afkoelenmeng de broodcrunch met 3 lepels uitjesen
  • 15 lepel groene kruiden, niet te veel anders wordt het te papperig.Vis--------snij mooie filetjes, kleur aan in een hete pan met olijfolie, kruid met pe/zovoeg de crunch erop.(tot hier kan je het voorbereiden)Zet op het laatste 4 ' in oven op 180 °Maak de saus van de bouchotmosseltjes-------------------------------------------------------------op het laatste moment anders is het niets waard.Zet de mosseltje met een beetje witte wijn op een groot vuur afgedekt op.Je gebruikt de mosseltjes voor de garnituur in de schelp.De jus giet je af voor de saus, monteer met een klompje boter en mix op, eventueel een beetje limoen bij doen.Dien de mosseltjes op op een bedje gestoofde trompets de la mort.

gebakken grietbot(of kabeljauw) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept