1 Schil en kook de aardappelen gaar. Smelt 50 gr solo in een kookpot, fruit hierin de ui en knofloof lichtjes aan, doe er de preiringen bij en stoof deze10 minuten.
2 Verwarm de room, niet koken.
3 Prak de aardappelen tot een puree met de opgewarmde room en meng met het preimengsel, kruid met pezo en nootmuskaat, hou warm.
4 Leg de vis in een stoommandje of gebruik een stoomkoker.
5 Breng in een pan 1 liter water aan de kook met 2 dl wijn, de laurier en de tijm, stoom hierboven de vis gaar in ongeveer 5 minuten, of doe water, wijn, laurier en tijm in de stoomkoker.
6 Smelt de hoeveboter met een scheutje wijn naar eigen smaak in een pannetje en voeg de peterselie toe.
7 Serveer de puree op warme borden leg bovenop de vis en napeer met de saus.
8 Gebruik voor het serveren van puree een ring, iets kleiner dan de vis, als laatste, leg op de vis enkele sprietjes bieslook, zo krijg je een mooie presentatie