Zoek
Tonijnspiesjes met paprikaboter
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 tonijnsteaks (± 150 g elk)
4 minipaprika's (rood, geel, groen, oranje)
citroensap
peper uit de molen en zout
2,5 dl olijfolie extra vierge
2 rode paprika's
1 teentje knoflook
cayennepeper
Bereiding
1
. Spoel en halveer de rode paprika's. Verwijder de zaadlijsten. Stoom de paprikahelften ongeveer 10 minuten, tot het vel makkelijk
2
loskomt. Snij ze in kleine stukjes en pureer ze, met de gepelde knoflook en de olijfolie. Zet koel weg, maar niet in de koelkast.
3
Spoel de minipaprika's, snij ze in kwartjes. Snij de tonijn in blokjes. Besprenkel ze met citroensap. Prik de vis en de paprikakwartjes op
4
houten spiesjes.
5
Stoom de spiesjes 3 tot 5 minuten. Kruid naar smaak met peper en zout. Serveer meteen, met de paprikapesto apart in een kommetje.
6
Lekker met tagliatelle. En ja, ook pasta kan gestoomd worden! Wel één voorwaarde: hij moet vers zijn (dus zelfgemaakt of uit de koelafdeling).
Tonijnspiesjes met paprikaboter is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gepofte aardappels met gewokte paprika-maïs
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel Geroosterd Met Paprikaboter
20-30 min -
Bekijk recept
Zwaardvis Met Rode Paprikaboter
10-20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprikaboter
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Tonijnspiesjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnspiesjes met wilde rijst
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Tonijnspiesjes Met Scherpe Paprikasaus
10-20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept