Gebakken kabeljauw met aardappelpuree en erwtjes

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af, prak ze fijn en vermeng ze met boter, zout en peper naar smaak. Blancheer de erwtjes 5 min in gezouten water, giet ze af en prak ze grof met een vork. Meng ze met 30 g boter, de gesnipperde munt en zout en peper naar smaak. Bak de vis 6 min op de velkant in 1 el boter en 1 el olijfolie op matig vuur. Laat nog 10 min verder garen in een voorverwarmde oven op 180°C. Verdeel de aardappelpuree over de borden, schik er de erwtjes op en werk af met de kabeljauw. Deglaceer de bakpan met 1 dl wijn. Breng aan de kook, roer er nog wat gesnipperde munt door en bind de saus met een klontje boter.

Gebakken kabeljauw met aardappelpuree en erwtjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Burgers in schildpadvorm en pasta met groentjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept