1 Was de andijvie en selecteer 8 blaadjes met de lengte van de tongfilets. Kook ze in gezouten water beetgaar. Spoel ze onder koud water en laat goed uitlekken. Droog de rest van de andijvie in de slazwierder en snij in repen. Smelt in een brede pot wat boter en olijfolie. Voeg de gesneden andijvie toe met de spekreepjes. Kruid met peper en een weinig zout. Laat alles op zacht vuur zonder deksel stoven. Voeg na 10 min de room toe en roer af en toe. De andijvie moet knapperig blijven. Voeg naar smaak nog peper of zout toe. Snij de geschilde aardappelen in schijfjes van 5 mm en vervolgens in staafjes van 3 cm. Snipper de sjalotjes en bak ze glazig in wat boter en olijfolie. Voeg na 5 min de aardappelstaafjes toe. Bestrooi met paprikapoeder, meng voorzichtig en laat alles 15 min op een rustig vuur garen. Roer regelmatig om. Bestrooi de zeetongfilets met peper en zout. Bekleed de graatkant met een blad gevouwen andijvie en rol de filets op. Zet ze eventueel vast met een houten prikker. Stoom de rolletjes 8 min of gaar ze 25 min in een beboterde ovenschaal in een oven op 220°C. Snij de wortel in fijne reepjes en frituur ze 1 min. Droog de repen met keukenpapier. Maak bedjes andijvie op de warme borden. Schik op elk hoopje 2 tongrolletjes. Lepel de aardappelstaafjes ernaast en versier met wortelreepjes.
Tongrolletjes op andijvie met aardappelstaafjes is een recept van Solo Open Kitchen