Kabelkauw in kaasjasje met stamppot van knolselder

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kaas in blokjes en voeg de fijngesneden ker¬vel toe. Schil de aardappelen en de knolselder, snij ze in blokjes en kook ze 25 min in gezouten water met een flinke scheut melk. Giet het kookvocht af en pureer de groenten. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Pel en versnipper de sjalotten. Stoof ze glazig in een nootje boter. Voeg de wijn en de vermout toe en laat het vocht tot 1/3 inkoken. Doe de bouillon erbij en kook opnieuw in. Giet het vocht door een zeef. Voeg de room toe en laat 2 min trekken. Breng de saus op smaak met peper zout en eventueel enkele druppels citroensap. Stoom of pocheer de kabeljauwfilet 10 min. Leg de vis in een ovenschaal en verdeel de kaas met de kervel over de vis. Zet de vis 10 min in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat de vis kort voor het opdienen onder een hete grill kleuren. Verdeel de saus over warme, diepe borden. Schik de aardappelpuree in het midden en leg de kabeljauw op de puree. Versier met een takje kervel.

Kabelkauw in kaasjasje met stamppot van knolselder is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wintergroenten met tomme en ham
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nems uit de tuin
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept
Entrecote met knolselder, koolrollade en aioli
Hoofdgerecht
Bekijk recept