1 Bak de snoekbaarsfilets op de velkant in olijfolie en kruid met peper en zout. Laat de vis nagaren in de oven. Snij het witloof fijn, bak op hoog vuur in boter en kruid met peper en zout. Kook de aardappelen en pureer ze met olijfolie. Meng de puree met het witloof en hou de stoemp warm. Blus de warmte in de pan van het witloof met geuze. Voeg het sjalotje toe, laat de saus koken en zeef ze. Vang de saus op in een schone steelpan. Kook de saus in tot de helft, voeg visbouillon toe en kook opnieuw in tot de helft. Voeg de room toe en laat verder koken tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel de stoemp over het midden van de borden. Leg een stuk vis op de stoemp en giet de saus.
Snoekbaars met witloofstoemp en geuzesaus is een recept van Solo Open Kitchen