1 Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout en bak ze snel aan in olijfolie. Gaar ze verder in de oven op 180°C. Snij de prei in lange slierten en stoof ze in een klontje boter en wat water. Breng op smaak met peper en zout. Kook de aardappelen in de kippenbouillon en voeg de in kwartjes gesneden champignons toe net voor de aardappelen gaar zijn. Kruid met peper en zout. Stoof de gesnipperde sjalot en blus de warmte met witbier. Zeef het ingekookte vocht en laat afkoelen. Klop het vocht au bain-marie op met de eierdooiers tot een luchtige sabayon. Werk er een klontje boter door en breng op smaak met peper en zout. Schik de aardappelblokjes en champignons op warme borden. Leg er de kabeljauw op en schik er een plakje gerookte zalm bovenop. Werk af met wat prei en strooi er de verse garnalen over. Lepel er de sabayon naast.
Kabeljauw met sabayon van witbier is een recept van Solo Open Kitchen