Scampi met broccoli en koriander

8
45 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de steel van de broccoli en schil de steel met een dunschiller.
  • 2 Snijd de steel in heel-heel dunne plakjes, blancheer deze 2 à 3 minuten in kokend gezouten water, laat schrikken in ijswater, laat uitlekken, dep droog met keukenrol.
  • 3 Snipper de koriander fijn en meng met de broccolischijfjes, samen met 1 el olijfolie, kruiden met peper&zout, zet in de koelkast.
  • 4 Snijd de broccoli in kleine roosjes, spoel onder koud water.
  • 5 Blancheer de roosjes 5 à 6 minuten in kokend gezouten water, laat schrikken in ijswater.
  • 6 Pureer de roosjes en kruid met pezo en een scheutje olijfolie.
  • 7 Pel de scampi, maak een inkeping op de rug en verwijder het darmkanaal, zet in de koelkast.
  • 8 Verwarm de broccolipuree op een zacht vuur.
  • 9 Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de scampi kort aan op een hevig vuur, kruid met pezo.1
  • 0 Verdeel de broccolipuree over kleine warme bordjes, schik er 2 scampi op en plaats de gemarineerde broccolischijfjes tussen de scampi.1
  • 1 Eventueel ter versiering:1
  • 2 Plooi het vel brikdeeg 4x dubbel en snijd in hele fijne reepjes.1
  • 3 Verhit wat arachideolie in een pan en kleur de slierten brikdeeg goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier.1
  • 4 Schik de slierten over de scampi.

Scampi met broccoli en koriander is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept