1 Verwijder de steel van de broccoli en schil de steel met een dunschiller.
2 Snijd de steel in heel-heel dunne plakjes, blancheer deze 2 à 3 minuten in kokend gezouten water, laat schrikken in ijswater, laat uitlekken, dep droog met keukenrol.
3 Snipper de koriander fijn en meng met de broccolischijfjes, samen met 1 el olijfolie, kruiden met peper&zout, zet in de koelkast.
4 Snijd de broccoli in kleine roosjes, spoel onder koud water.
5 Blancheer de roosjes 5 à 6 minuten in kokend gezouten water, laat schrikken in ijswater.
6 Pureer de roosjes en kruid met pezo en een scheutje olijfolie.
7 Pel de scampi, maak een inkeping op de rug en verwijder het darmkanaal, zet in de koelkast.
8 Verwarm de broccolipuree op een zacht vuur.
9 Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de scampi kort aan op een hevig vuur, kruid met pezo.1
0 Verdeel de broccolipuree over kleine warme bordjes, schik er 2 scampi op en plaats de gemarineerde broccolischijfjes tussen de scampi.1
1 Eventueel ter versiering:1
2 Plooi het vel brikdeeg 4x dubbel en snijd in hele fijne reepjes.1
3 Verhit wat arachideolie in een pan en kleur de slierten brikdeeg goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier.1
4 Schik de slierten over de scampi.
Scampi met broccoli en koriander is een recept van Solo Open Kitchen