2 Snij de gedroogde tomaten en de basilicum zeer fijn
3Voorbereiding (20 minuten)
4 Breng 1/2 L water aan de kook en leg er de vis in. Voeg de groentenbouillon toe. Overgiet met de witte wijn en kruid licht met peper en zout. Overdrijf niet, want de groentebouillon is ook al wat gekruid.
5 Dek af en laat op een zacht vuur 5 à 10 minuten gaar worden (10 à 15 minuten voor diepvriesvis, zonder te laten koken)
6 Neem de vis uit de pot en snij in stukjes.
7 Smelt 2 EL boter in een kookpot en roer er 2 EL bloem door. Leng al roerend aan met het kookvocht van de vis tot je een gladde saus bekomt. Werk af met 2 EL mascarpone en kruid naar smaak met cayennepeper, peper en zout.
8 Voeg de basilicum, de gedroogde tomaten, de garnalen en de stukjes vis toe en schep om.
9 Verwarm intussen de bladerdeegpasteitjes 10 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.1
0 Afwerking1
1 Snij het hoedje uit de pasteitjes en vul ze met de visbereiding. Werk af met wat visstukjes in saus en serveer met gebakken oesterzwammen en verse pasta of wilde rijst.1
2 Tip1
3 Je kan een deel van de garnalen vervangen door reepjes gerookte zalm.