Sint-jacobsvruchten met tonijn

4
80 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak een marinade van limoensap, sojasaus, gemberpoeder en een scheutje olie, kruid met pezo.
  • 2 Giet over de sint-jacobsvruchten, meng goed en laat een uur marineren in de koelkast.
  • 3 Haal de sint-jacobsvruchten uit de marinade en dep ze goed droog.
  • 4 Rol een plakje tonijn rond de zijkant van iedere vrucht, prik vast.
  • 5 Bak de sint-jacobsvruchten aan iedere kant zacht aan in arachideolie, zorg dat de tonijn niet te gaar wordt, moet nog licht rood zijn.
  • 6 Spoel de lamsoor, laat uitlekken en stoof ze even aan in een nootje solo, breng op smaak met pezo.
  • 7 Indien zeekraal: spoelen en enkele minuten blancheren in bijna kokend water, laten uitlekken, op smaak brengen met peper.
  • 8 Leg op een warm bord wat lamsoor of zeekraal, daar bovenop 3 sint-jacobsvruchten.
  • 9 Versier met een takje koriander of platte peterselie.

Sint-jacobsvruchten met tonijn is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept