Kabeljauw met witbier

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de prei in ringen en stoof ze beetgaar in wat olijfolie. Kook de aardappelen in de schil. Schep de prei uit de pan maar laat het bakvocht erin. Haal de schil van de aardappelen en pureer ze met de prei en de room. Kruid flink met peper en zout. Kruid de kabeljauw aan beide kanten met peper en zout. Bak ze in wat olijfolie en hou ze warm. Snij de pijpajuin in fijne ringen. Breng de pan met het preikookvocht terug aan de kook. Giet er het bier bij en laat de saus voor de helft inkoken. Strooi er de pijpajuin over uit en roer even. Breng de saus op smaak met enkele druppels citroensap. Kruid met peper. Bind de saus eventueel met enkele klontjes koude boter. Schep de preipuree op borden. Leg er de gebakken kabeljauw op en werk af met de biersaus.

Kabeljauw met witbier is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselmaaltijd met bier
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Emulsie van aardbeien met witbier, chantilly van plattekaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes in biersaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept