Staartvis met saffraansausje en zoetzure appeltjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2
    - Verwijder het klokhuis van 1 ongeschilde appel en snij in kleine blokjes van 1/2 cm.
  • 3
    - Snipper de halve ui fijn.
  • 4
    - Meng de blokjes appel met de versnipperde ui, de saffraan en de vermout in een kookpot. Dek af en laat op een zacht vuurtje gaar worden gedurende 10 min.
  • 5
    - Verwijder het klokhuis uit de andere appelen en snij van de onder- en bovenkant een schijfje weg. Snij de appelen in fijne schijfjes van 1 cm dik. Besprenkel met citroensap.
  • 6
    Voorbereiding
  • 7 Schik de diepgevroren staartvisfilets in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en voeg er wat water bij. Bedek de schotel met aluminiumfolie en laat de vis gaar worden in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 25 min. Hou rekening met de dikte van de filets.
  • 8 Smelt de boter in een pan en laat de appelschijfjes langs beide zijden goudbruin kleuren. Strooi er de poedersuiker over zodat ze karameliseren. Laat nog 2 à 3 min. verder bakken en giet er dan de ciderazijn bij. Laat nog een halve minuut verder garen.
  • 9 Verwarm de saffraansaus en voeg er de room bij. Laat 2 min. inkoken en bind de saus indien nodig met instantsausbinder.1
  • 0 Tip1
  • 1 Afwerking1
  • 2 Schik een stukje vis op de borden en lepel er wat saffraansaus rond. Leg 1 of 2 schijfjes appel op de vis als garnituur. Versier eventueel met een kerstomaatje en een takje dille.

Staartvis met saffraansausje en zoetzure appeltjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoenfilet met salie-appeltjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenblokjes met appel en puree - speciaal voor kids
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Staartvis in papillot
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Staartvismoten met sinaasappel en zeevenkel
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caribische staartvis
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes van staartvis met laurier en parmezaan
Hoofdgerecht
Bekijk recept