Zoek
Forel met gebakken witloof, amandelen en spek
4
35 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 forellen zonder ingewanden
8 stronkjes grondwitloof
solo, bakken en braden
60 gr ongepelde amandelen, fijngehakt
150 gr spekblokjes
2 takjes rozemarijn
5 cl walnotenolie
3 cl arachide-olie
2 cl xeresazijn
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Snijd de forellen in langs de ruggengraat en maak zo beide filets los van de graat.
2
Snijd de graat uit de filets, zodat kop en staart blijven vasthangen.
3
Dit kunt u vragen aan de visboer.
4
Verwarm de oven voor op 180°.
5
Bestrijk een ovenplaat in met een weinig olie en kruid de plaat lichtjes met pezo, schik er de forellen op.
6
Bak de spekblokjes licht aan in een weinig olie.
7
Pluk de rozemarijnblaadjes en snipper deze fijn.
8
Meng de walnotenolie, arachide-olie, xeresazijn, de amandelen, spekblokjes en de rozemarijn en lepel dit op de forellen.
9
Zet de forellen gedurende 8 à 10 minuten in de oven.1
0
Verwijder buitenste blaadjes en de bittere kern van het witloof en snij vervolgens in plakjes van 3 cm dik.1
1
Bak het witloof goudbruin in wat solo en kruid met pezo.1
2
Leg het witloof op warme borden, leg de forellen er bovenop en serveer met gekookte aardappelen.
Forel met gebakken witloof, amandelen en spek is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Paddenstoelentaart met spek
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min
Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept