1 Kook de kippenbouillon op hoog vuur. Roer er zodra het kookt de polenta door. Zet het vuur heel laag en doe het deksel op de pan. Roer om de 2 min tot een dikke pap. Neem de gare polenta van het vuur en kruid met peper, zout, geraspte parmezaan en 100 g boter. Klop de polenta met een garde glad en laat onder deksel rusten. Bestrooi de tongen aan beide kanten met peper, zout en citroenzeste. Verhit wat olijfolie en de rest van de boter in een pan, zet het vuur lager en bak de tongen goudbruin. Bestrooi ze met de kappertjes, de gehakte verse kervel en de selderblaadjes. Neem de pan van het vuur en sprenkel er het citroensap boven. Roer de polenta om en voeg eventueel nog wat kokend water toe als ze te dik is. Verdeel de polenta over de borden, leg de gebakken tongen erop, lepel het kookvocht erover en bestrooi met de kappertjes en kruiden.
Tongfilets met polenta en kappertjes is een recept van Solo Open Kitchen