Zeebrasem in zoutkorst met tijm en citroensaus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de zeebrasem goed af en dep ze droog. Leg een laag grof zout in een ovenschotel en leg de vis erop. Kruid de buikholte met wat peper en de en bedek de vis volledig met een dikke laag grof zout. Sprenkel druppels water over het zout zodat de korrels tijdens het bakken samensmelten. Bak de vis 40 min in een voorverwarmde oven op 220°C Haal de schotel eruit en laat 10 min rusten. Warm het citroensap en de olijfolie kort en kruid met peper en zout. Strooi er de fijngehakte bieslook en peterselie over. Breek de zoutkorst en fileer de vis. Leg ze op warme borden en besprenkel met de citroensaus.

Zeebrasem in zoutkorst met tijm en citroensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met citroensaus
Bekijk recept
Romige citroenspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zeebrasem in de oven op Provençaalse wijze
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Zeebrasem Met Koriandersaus
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Turkse Stoofpot Van Zeebrasem
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Zeebrasem Met Kweepeer
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept