1 Laat de diepvrieserwtjes ontdooien en op kamertemperatuur komen. Leg de paprika's in een ovenschaal, sprenkel er olijfolie over en zet ze 35 min in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat ze afkoelen en verwijder de pel. Snij het paprikavlees in blokjes. Snipper de ui en de look en fruit ze met de paprika in wat olijfolie. Blus met de kippenbouillon en voeg er de room aan toe. Mix de paprika tot een gladde crème en haal ze eventueel door een grove zeef. Maak de wortelen, de sluimerwten en de maïs schoon. Snij ze in brunoise en fruit ze met de ontdooide erwtjes kort in wat olijfolie. Snij de schelvis in 4 porties. Kruid ze met peper en zout en bak de vis in hete olijfolie eerst op de velkant en dan op de witte kant. Schep de brunoise op warme borden en leg er de vis op. Werk af met een streep paprikacrème.
Schelvis met paprikacrème en lentegroentjes is een recept van Solo Open Kitchen