Gegratineerde mosselen met look

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Borstel de mosselschelpen schoon. Snij de selder in stukken, doe ze in een pan en leg er de mosselen op. Overgiet met de wijn, kruid met wat peper en kook de mosselen tot ze open zijn. Giet ze door een zeef en laat de mosselen even koelen. Meng de boter met de fijngehakte peterselie, de cognac en de geperste look. Roer goed en breng op smaak met peper en een weinig zout. Verwijder de bovenste schelp van de mosselen. Schep op elke mossel wat lookboter en verdeel ze over 4 ovenschaaltjes. Gril de mosselen op 200°C tot ze sissen.

Gegratineerde mosselen met look is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mousse met geitenkaas en tartaar van gegrilde paprika’s
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Plattekaas met bieslook en sjalot
20 min
Bekijk recept
Varkensmignonette met gremolata en tarwe
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept