1 Maak de sardines proper, schrob de schubben er af onder stromend water.Meng 2el olijfolie, 1dl water en 2 el witte wijnazijn en kruid de marinade met pezo. Doe de marinade in een plastic zak en doed de sardines er bij. laat 4 uur marineren in de koelkast.
2 Snij de sardinnes doormidden (fileren).Schil de paprika en snij hem in 4 stukken. verwijder alle vliezen en pitten
3 Leg de stukken in een ovenschaal en zet ze onder in olijfolie, pers de knoflook en strooi over de paprika's even als de blaadjes rozemarijn.Konfijt de paprika's dedurende 1 uur in een oven van 100°c, laat afkoelen en snijd in kleine reepjes.Net voor het serveren schil je de avocado en verwijder de pit. mix fijn in de blender samen met de chili, 2el olijfolie en sap van een halve limoen. (verkleurt bij bewaring) Om de kleur langer fris te houden stop je de pit in de guacamole.snij het brood (zonder korst) in blokjes en bak ze krokant in een pan met olijfolie of eventueel in de oven zonder vetstof.Doe in elke lepel een beetje van de guacamole. schik er een stukje mozzarella op en een stukje van de gekonfijte paprika, boven op leg je een stukje van de sardine.
4 Werk eventueel af met enkele druppels olijfolieen balsamico mengsel. kruid af met grof zeezout en peper uit de molen garneer met een crouton en een blaadje basilicum
Lepelhapje van gemarineerde sardines is een recept van Solo Open Kitchen