1 Was de koolvis en snij ze in 4 porties. Doe de cider, de tijm, de laurier, de peterselie, een snuifje zout en wat peper in een kookpot. Voeg water toe en breng aan de kook. Leg er de koolvis in en voeg eventueel nog wat water toe totdat de vis onder staat. Kook de vis 10 min. Neem de pot van het vuur en laat de koolvis 15 min rusten in het kookvocht. Kook de aardappelen in de schil 20 min in gezouten water. Was de tuinkers en blancheer ze 1 min in kokend water. Spoel de waterkers onder koud water en laat uitlekken. Mix de tuinkers met de room en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Kook de room 5 min op hoog vuur. Laat de koolvis uitlekken en verdeel ze over warme borden. Schik er de aardappelen naast en lepel er de tuinkerssaus rond.
Gepocheerde koolvis met een tuinkerssausje is een recept van Solo Open Kitchen