Gegrilde zalm met ananas en rijst

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de ananas, haal de kern eruit en snij het vruchtvlees in stukjes.
  • 2 Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • 3 Verhit wat olijfolie in een pan en roerbak de stukjes ananas 1 à 2 minuten.
  • 4 Kruid met kerriepoeder en cayennepeper. Giet er de kokosmelk bij, laat tot twee derde inkoken, breng op smaak met zout.
  • 5 Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en rooster ze op de grill, iedere zijde ongeveer 2 minuten, kruid met pezo (herschik de zalm na 1 minuut op de grill zodat je een mooi ruitjespatroon op de zalm krijgt).
  • 6 Doe de rijst in grote warme pastaborden, schik er de zalm op, nappeer met de saus, versier met een takje koriander.

Gegrilde zalm met ananas en rijst is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept