Zalmtartaar met roomkaas

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de zalm in blokjes van 1 cm. Maak een marinade van citroensap, druivenpitolie en pezo. Laat hierin de zalm enkele uren marineren in de koelkast.
  • 2 Snipper hetlente-uitje. Meng de melk en de roomkaas en doe er het lente-uitje en 2 el bieslook of dille bij, breng op smaak met pezo.
  • 3 Laat de tomaatjes uitlekken en snij ze in reepjes. Snij de komkommer in dunne plakjes en bestrooi deze met wat zout.
  • 4 Schik op 4 bordjes wat tomatenreepjes, leg hier de gemarineerde zalm op.
  • 5 Bedek met het roomkaasmengsel en eindig met een laagje komkommerschijfjes.
  • 6 Garneer met wat tomatenreepjes en de rest van de bieslook of dille.
  • 7 Tip, u kunt ook dille en bieslook samen gebruiken, en, verse zalm vervangen door gerookte.

Zalmtartaar met roomkaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalmtartaar met rucolaolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cannelloni van rammenas en zalmtartaar
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van twee soorten zalm
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warmgerookte zalmtartaar met kappertjesvinaigrette en veldsla
20 min Voorgerecht
Bekijk recept