Mosselen op Provençaalse wijze

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de mosselen goed schoon.
  • 2 Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukken.
  • 3 Pel de teentjes look en de ui en hak ze fijn.
  • 4 Verhit 4 tl olie in 4 mosselpotten en verdeel er de uien over. Stoof ze 5 minuten en doe er dan de look, de tomaten, de tijm en de rozemarijn bij. Strooi er een weinig peper en zout over en roer alles goed dooreen. Laat een 5 tal minuten pruttelen op een zacht vuur.
  • 5 Verdeel de mosselen over de potten en draai het vuur goed hoog, kruiden met peper. Leg het deksel op de potten en laat een 10tal minuten koken tot alle mosselen opengaan. Schud de potten af en toe stevig op. Maak intussen het basilicum schoon en hak de blaadjes fijn. Doe die aan het eind van de kooktijd bij de mosselen en roer goed.
  • 6 Verwijder tijm en rozemarijn uit het kookvocht.
  • 7 Strooi er blaadjes peterselie over en dien meteen op.
  • 8 Lekker met zelfgemaakte frietjes en mayonaise

Mosselen op Provençaalse wijze is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept