1 Ontdoe het witloof en prei van wortel en vuile blaren, was zorgvuldig en snijd in lange reepjes (julliene). Snipper de bieslook en hou apart.
2 Ontdooi de St Jacobsnootjes in lauw water, neem een grote pan en verhit de olie op een stevig vuur, bak de gesneden prei en witloof in de olie, kruid met pezo en voeg de suiker toe, als ze bijna gebakken zijn doe je de bieslook erbij.
3 Haal de groenten uit de pan,doe de bloem op een bord en kruid met pezo, droog de St Jacobsnootjes en haal ze door de bloem en bak ze kort op een stevig vuur in olie met wat boter.
4 Goed kruiden, draai ze en voeg de groenten nog even toe onder deksel op een klein vuurtje.
5 Serveer door in het midden van het bord wat gebakken groenten te leggen en 3 of 5 nootjes rondom, werk af met een kwartje tomaat
Gebakken St. Jacobsnootjes met prei & Witloof is een recept van Solo Open Kitchen