Zalmfilet met courgette en tomaten

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De zalmfilets besprenkelen met citroensap en kruiden met pezo.
  • 2 De peterselie fijnhakken. De courgette wassen en in stukjes snijden, de tomaten pellen en in 4 snijden, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
  • 3 2 el olijfolie verhitten en de blokjes courgette kort bakken samen met de look, het vuur lager zetten en de tomaten toevoegen, kruiden met tijm en pezo.
  • 4 Ongeveer 10 minuten onder deksel laten smoren.
  • 5 De rest van de olijfolie verhitten en de zalmfilets in ongeveer 4 à 6 minuten bakken, in de helft van de baktijd ze voorzichtig omdraaien zodat ze aan beide zijden mooi gekleurd zijn.
  • 6 De groenten op warme borden dresseren, de zalm erop schikken en bestrooien met peterselie.
  • 7 Lekker met gekookte aardappelen bestrooid met peterselie.

Zalmfilet met courgette en tomaten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm
8 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept