1 De oesters openen met een oestermesje, uit de schelp halen en het vocht opvangen.
2 Het oestervocht zeven.
3 De onderste (diepe) schelpen grondig wassen.
4 De oesters in de onderste schelpen leggen en over vier vuurvaste borden verdelen.
5 Ideaal zijn speciale oesterborden met holtes waarin de oesters passen.
6 Heeft u die niet, dan kunt u gewone borden nemen en daarop een bodem grof zeezout strooien, waarin u de oesters vastzet (oppassen dat het zout niet in de oesterschelpen komt).
7 De sjalotten zeer fijn hakken en met het gezeefde oestervocht, de champagne, de room en peper (geen zout) tot 1/4 inkoken.
8 Deze champagnesaus over de oesters gieten. De borden 3 à 4 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C zetten.
9 De laatste minuten het grillelement inschakelen om de oesters een mooi bruin korstje to geven.1
0 De citroenen doormidden snijden en in de randen van elke helft gekartelde insnijdingen maken.1
1 Op elk oesterbord in het midden een halve citroen schikken. 1
2 Garneren met toefjes peterselie en zeewier.
Gegratineerde oesters met champagne is een recept van Solo Open Kitchen