Kreeft uit de oven

2
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Je kan de kreeft eventueel doormidden laten hakken door de vis boer. Of bereid hem eerst, als hij nog leeft, in ruim kokend water, en snijd hem zelf doormidden. De meest vriendelijke manier is om hem levend in te vriezen, dan sterft hij een zachte dood.
  • 2 Laat de kreeft 5 minuten zacht koken. En warm de oven voor op 200 graden.
  • 3 Rasp de schil van de citroen. Hak de chilipeper zonder de zaadjes fijn.
  • 4 Hak de peterslie, knoflook en een halve rode ui fijn.
  • 5 Meng dit alles met wat broodkruim en een flinke scheut Solo Light en wat zout.
  • 6 Verdeel dit mengsel over de kreeft helften en schuif hem in de hete oven.
  • 7 Laat hem maximaal 10 minuten bakken.
  • 8 Serveer met een halve citroen, vers brood en het liefst met champagne!

Kreeft uit de oven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept