Zoek
Sint - Jacobsnoten met avocadovelouté
4
30 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 rijpe avocado, geschild en in stukjes
400 ml visfumet
1 el slagroom
60 hazelnoten of.., gehakt
12 sint - jacobsvruchten
12 sneetjes gerookt spek, dun genseden
olijfolie
peper&zout (pezo)
houten prikkers
Bereiding
1
Rooster de gehakte noten in een antikleefpan.
2
Laat de visfumet 6 à 8 minuten inkoken.
3
Wikkel de sint-jacobsvruchten in een plakje spek en prik vast met een houten prikker.
4
Voeg de avocado en de slagroom toe aan de visfumet, breng op smaak met pezo.
5
Mix het soepje tot het lichtjes schuimt.
6
Bak de sint-jacobsvruchten in olijfolie, ongeveer 1 minuut aan beide zijden, kruid met pezo.
7
Verdeel de velouté over vier diepe warme borden, leg er de sint-jacobsvruchten in en bestrooi het geheel met de gehakte noten.
8
Serveer met stukje vers stokbrood, eventueel geroosterd en ingewreven met knoflook.
Sint - Jacobsnoten met avocadovelouté is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept