Salade niçoise

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de tomaten en snijd ze in vieren en bestrooi ze met zout.
  • 2 Was de paprika en snijd hem in fijne reepjes.
  • 3 Pel de uien en snijd deze in ringen.
  • 4 Schil de komkommer en snijd hem in plakken met een mandoline.
  • 5 Snijd de geschilde en gekookte aardappelen in blokjes.
  • 6 Halveer de bonen.
  • 7 Doe deze groenten en de olijven in een slakom, voeg de tonijn toe en meng alles.
  • 8 Maak een vinaigrette van olijfolie, azijn en de basilicum, kruid met pezo.
  • 9 Overgiet de salade met de vinaigrette en zet koud weg.1
  • 0 Snijd de eieren in vieren en leg ze vlak voor het serveren er bovenop, versier het geheel met de ansjovis.1
  • 1 Lekker met een stukje vers stokbrood en een fris glaasje witte wijn, een Cheverny, of een frisse rosé, een Côtes de Provence, zelfs een rode, een Côtes du Rhone op 14°.

Salade niçoise is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta Ni oise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade Ni oise-hapjes
20 min
Bekijk recept
Salade Ni oise
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dieetsalade Niçoise
0-10 min -
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept