1 Was de tomaten en snijd ze in 4, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2 Pel de avocado en prak het vruchtvlees fijn, besprenkel met het sap van de limoen, pers het lookteentje er boven uit en voeg de gesnipperde sjalot en de grof gehakte koriander toe. Meng alles grondig en breng verder op smaak met peper van de molen en zeezout.
3 Voor een iets kruidigere guacamole voeg je wat komijnpoeder toe en voor wat meer pit mag je er gerust een fijngesnipperd pimentje aan toevoegen.
4 Meng vervolgens het krabvlees met de tomatenblokjes, de olijfolie
5 en wat versgemalen peper.
6 Steek of snijd cirkels uit de wantanvelletjes.
7 Fruit de wan-tanvelletjes 1 voor 1 in de friteuse op 180°C. Duw ze lichtjes onder met behulp van een frituurspaan en haal ze uit wanneer ze goudbruin zijn. Let op: dit gaat snel!
8 Laat ze uitlekken op keukenpapier.
9 Verdeel het krabvlees over de krokante ravioli en werk af met de avocadomousse en een plukje kervel of koriander.
Krokante ravioli van kingkrab met avocado is een recept van Solo Open Kitchen