1 We maken de mieriksworteldressing een dag op voorhand.
2 We schillen de mierikswortel, raspen deze in fijne stukjes en mengen alles onder de room.
3 We dekken de dressing af en laten 24 uur in de koelkast trekken.
4 We brengen op smaak met pezo en citroensap.
5 De room kan eventueel gedeeltelijk vervangen worden door mayonaise of yoghurt.
6 We snijden plakken van ongeveer 2 cm dikte van het brood en smeren deze langs de bovenkant in met boter.
7 In een voorverwarmde oven grillen we kortstondig de sneetjes brood tot de boter is gesmolten en het brood lichtjes krokant en goudbruin begint te worden.
8 We garneren de sneden brood met mieriksworteldressing en leggen hier een schel gerookte zalm bovenop.
9 We werken af met een schijfje citroen, een takje dille of bieslook, enkele kappertjes, wat sla en enkele trostomaatjes.
Zalmtoast met mieriksworteldressing is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Wrap Met Kalkoenfilet, Oude Kaas En Mieriksworteldressing