1 Alle groenten, behalve de sjalot in juliennen snijden.
2 De sjalot fijnhakken.
3 De tijgergarnalen ontdooien, pellen en het darmkanaal verwijderen.
4 De saus.
5 De sjalot in de wodka aan de kook brengen 5 minuutjes zacht laten koken.
6 Daarna door een zeef gieten en het vocht opvangen. Opnieuw op het vuur zetten en de Alpro soya light toevoegen, laten inkoken, maar de saus moet lopend blijven, desnoods extra Alpro toevoegen. zout, curry en cayenne toevoegen naar smaak. Warm houden.
7 de tijgergarnalen en de groenten
8 In de wok olie verhitten, de groenten beetgaar maken.
9 De Scampis garen.1
0 In een diep bord verdelen en er de currysaus over verspreiden.1
1 Tip, bij de kruidenstalletjes op markten verkopen ze pikante rode curry. Hiervan een beetje gebruiken in combinatie met de gekende gele curry geeft super resultaat.
Tijgergarnalen met pikante currysaus is een recept van Solo Open Kitchen