Pladijs met eiersaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dep de visfilets goed droog.
  • 2 Rol ze op met de velkant naar binnen, dan blijven ze mooi opgerold, steek eventueel vast met een prikker.
  • 3 Pocheer de filets ongeveer 3 tot 5 minuten in de visfumet tegen de kook aan.
  • 4 Klop de eierdooiers los met de room.
  • 5 Bak de sjalot 5 minuten op een zacht vuur, blus met het citroensap en voeg het eier/roommengsel toe. Roer voortdurend en laat op een zacht vuur staan tot de saus indikt, kruid met pezo.
  • 6 Schep met een schuimspaan de visrolletjes uit het pocheervocht, laat even uitdruipen, en leg ze vervolgens op 4 warme borden.
  • 7 Nappeer met de saus en serveer met aardappelpuree en gebakken of gestoomde zeekraal.
  • 8 Lekker met een glaasje: Chablis of een droge Riesling of een Italiaanse Orvieto

Pladijs met eiersaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Krokante sliptong met eiersaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Eiersaus
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges Met Eiersaus
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Overheerlijke Sperziebonen Overgoten Met Een Eiersaus
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Witlofroomsoep met vis en rivierkreeftjes
Bekijk recept
Vissoep
Voorgerecht
Bekijk recept
Goujons van pladijs met tartaarsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pladijs (schol) met bospaddenstoelen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept