1 Lekker met meergranenrijst. Als vissoorten kunt u het beste kabeljauw of wijting gebruiken. Snijd de onderste stukjes van de asperges en kook de asperges vervolgens beetgaar. Spoel ze af onder de koude kraan en snijd ze in stukjes. Snipper de ui. Was de visfilet en snijd de vis in stukjes. Spoel de garnalen in een zeef af onder de koude kraan. Verhit de bouillon en de wijn. Smelt de boter in een steelpan en fruit de ui hierin glazig. Voeg de bloem toe en laat de bloem al roerend in circa twee minuten gaar worden. Schenk de hete bouillon en wijn geleidelijk en al roerend bij de roux, zodat een mooie gladde saus ontstaat. Laat de saus op een klein vuurtje pruttelen. Breng de saus op smaak met peper, zout en dille en roer de visstukjes erdoor. Laat de vis in circa 4 minuten op een klein vuur gaar worden en verwarm de garnalen en asperges mee.
Visragout met garnalen en groene asperges is een recept van Solo Open Kitchen