vlaamse paling in 't groen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de palingen goed schoon en snij ze in moten van ca 4 cm. Smelt de boter, leg de stukken paling erbij, laat ze even bakken en voeg dan de sjalotten, tijm, laurier, zuring, kervel, salie, citroenmelisse en dragon toe. Laat alles enkele minuten fruiten. Giet de wijn erop en zoveel water tot alles net onder staat. Laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven. Klop in een schaal de eierdooiers los met het citroensap. Voeg er goed kloppend een klein beetje van het warme stoofvocht bij. Voeg er de paling met het kookvocht bij en breng op smaak met de witte peper en wat zout.
  • 2 versier met wat blaadjes salie en citroenmelisse
  • 3 met stukje brood of met frietjes

vlaamse paling in 't groen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Groen sapje
5 min Snack
Bekijk recept
Shoarma met paprika en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Frietje Vlaamse stoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept