- Pel de scampis"},{"@type":"HowToStep","text":"3. - Snij de asperges in stukken van 2 à 3 cm"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
Voorbereiding swijze"},{"@type":"HowToStep","text":"5. -?Breng de gevogeltebouillon aan de kook in een kookpan. Kook er de aspergestukjes gedurende 5 minuten in en haal ze uit de pan."},{"@type":"HowToStep","text":"6. - Doe er de sint-jakobsnoten in, laat afgedekt weer koken en zet het vuur af. Laat nog 5 minuten rusten en haal ze dan uit de pan. "},{"@type":"HowToStep","text":"7. - Zet de aspergestukjes en de sint-jakobsnoten op een frisse plaats. Laat de bouillon tot de helft inkoken."},{"@type":"HowToStep","text":"8. - Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een braadpan. Bak de scampis aan elke kant gedurende 2 minuten. Kruid met peper en zout. "},{"@type":"HowToStep","text":"9. - Besprenkel ze met de cognac en schep ze uit de pan. Zet de scampis koel weg. "},{"@type":"HowToStep","text":"10. - Giet de ingekookte bouillon in de pan, voeg er de kreeftensoep bij en laat al roerend 3 minuten verder koken. Kruid met peper, een weinig zout, paprikapoeder en enkele druppels tabasco. Zet op een frisse plaats."},{"@type":"HowToStep","text":"11. - Doe op het moment suprème de room bij de kreeftensaus en breng weer aan de kook. Doe er de scampis, de sint-jakobsnoten en de aspergestukjes bij en laat afgedekt zachtjes verwarmen (niet koken, anders worden de zeevruchten taai). "},{"@type":"HowToStep","text":"12. - Werk af met de fijngesnipperde peterselie. Dien op in eenpersoonspannetjes en geef er brood bij."}],"recipeYield":"4 "}
5 -?Breng de gevogeltebouillon aan de kook in een kookpan. Kook er de aspergestukjes gedurende 5 minuten in en haal ze uit de pan.
6 - Doe er de sint-jakobsnoten in, laat afgedekt weer koken en zet het vuur af. Laat nog 5 minuten rusten en haal ze dan uit de pan.
7 - Zet de aspergestukjes en de sint-jakobsnoten op een frisse plaats. Laat de bouillon tot de helft inkoken.
8 - Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een braadpan. Bak de scampis aan elke kant gedurende 2 minuten. Kruid met peper en zout.
9 - Besprenkel ze met de cognac en schep ze uit de pan. Zet de scampis koel weg. 1
0 - Giet de ingekookte bouillon in de pan, voeg er de kreeftensoep bij en laat al roerend 3 minuten verder koken. Kruid met peper, een weinig zout, paprikapoeder en enkele druppels tabasco. Zet op een frisse plaats.1
1 - Doe op het moment suprème de room bij de kreeftensaus en breng weer aan de kook. Doe er de scampis, de sint-jakobsnoten en de aspergestukjes bij en laat afgedekt zachtjes verwarmen (niet koken, anders worden de zeevruchten taai). 1
2 - Werk af met de fijngesnipperde peterselie. Dien op in eenpersoonspannetjes en geef er brood bij.
Zeevruchtenpannetje met asperges is een recept van Solo Open Kitchen