Gepocheerde kabeljauw met kruidensaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    (en kan al enkele uren van tevoren):
  • 2
    - Kook de eieren in 8 min. hard, koel ze af onder koud stromend water en pel ze. Halveer de eieren.
  • 3
    - Snijd de eiwitten heel fijn. Prak de dooiers met een vork heel fijn in een kom.
  • 4
    - Klop de Solo Vloeibaar met een garde druppelsgewijs door de dooiers.
  • 5
    - Voeg azijn toe en blijf kloppen tot de saus een egale, mayonaise-achtige substantie wordt.
  • 6
    - Schep de eiwitsnippers, kappertjes, peterselie en dille door de saus.
  • 7
    - Breng op smaak brengen met zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • 8
    Voorbereiding
    :
  • 9
    - Laat de gekoelde saus op kamertemperatuur komen. 1
  • 0
    - Snijd de kabeljauw in 4 stukken. 1
  • 1
    - Breng in een grote pan de bouillon met de wijn aan de kook. Zet op een laag vuurtje, opdat de bouillon net onder het kookpunt blijft.1
  • 2
    - Laat de kabeljauw in ca. 8 min. garen in de pan. 1
  • 3
    - Schep de kabeljauw voorzichtig uit de pan en leg op 4 warme borden. 1
  • 4
    - Verdeel de saus erover. Garneer met stukjes citroen.1
  • 5 Serveertip:1
  • 6 Heel lekker met aardappelpuree uit de oven en met broccoli.

Gepocheerde kabeljauw met kruidensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-panpizza met lamsworstjes en kruidensaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met chorizo en tomaatjes
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met Italiaanse groenten en kip
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse winterstoof met komijnenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept