1 Laat het bladerdeeg gedurende 15 minuten ontdooien op kamertemperatuur. Rol het uit zodat het lang en breed genoeg is om de vis erin te verpakken.
2 Snij de prei in fijne ringen.
3 Smelt de boter in een kookpot en stoof de preiringetjes al roerend gedurende 10 à 15 minuten op een zacht vuur. Voeg eventueel wat water toe om aanbranden te vermijden.
4 Op het einde van de kooktijd moet het vocht verdampt zijn. Kruid met nootmuskaat,
5 peper en zout.
6 Snijd de gedroogde tomaat in reepjes en roer door de prei. Laat afkoelen.
7Voorbereiding van de strudel:
8
5Leg het uitgerolde bladerdeeg op een bakplaat en schik er de zalmfilet op. Bedek met de gestoofde prei. Vouw het deeg er losjes rond en kleef dicht met eigeel.
9
6Keer het pakje om zodat de naad onderaan ligt. Strijk in met de kruidenolie uit de tomatenmarinade (zorg dat u er ook wat kruiden mee uitlepelt).1
0 Schuif in de voorverwarmde oven op 200° C en laat gedurende 30 minuten bakken.1
1 Bereid intussen de saus: 1
2
7Laat de wijn inkoken tot er maar een bodempje meer overblijft. Voeg de room toe en1
3 laat verder inkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met peper en zout of viskruiden.1
4 Snij de strudel in vier en schik op de borden. Lepel er wat saus rond.1