2 Snijd 1 tongfilet in kleine stukjes en zet een kwartiertje in de diepvriezer.
3 Daarna mogen de stukjes vis in de blender, voeg er het eiwit en koude room aan toe, kruid met pezo en mix alles zeer fijn.
4 Leg de overige tongfilets op het werkblad met de witte zijde onderaan, geef enkele klopjes met een groot mes, kruid lichtjes met zout.
5 Smeer elke filet in met een beetje visfarce uit de blender, leg op elke filet een blad spinazie ter grote van de filet, wrijf in met visfarce, leg op elke filet een scampi en rol deze op; zet vast met een prikker.
6 Stoom of pocheer ongeveer 6 min..
7 Breng de visfumet aan de kook met de witte wijn, bind met de boter door al roerend beetje bij beetje boter toe te voegen, wanneer er zich een blonde lichtgebonden saus vormt hebben we een beurre Blanc.
8 Roer er flink wat bieslook snippers onder en breng op smaak met pezo.
9 Serveer op kleine borden met een bodempje saus en rechtop de tong met scampi , doe er een drupje olijfolie op en een takje dille.
Met Scampi gevulde zeetong en Beure Blanc is een recept van Solo Open Kitchen