1 Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en verwarm deze al roerende 3 minuten. Voeg van het vuur af de melk in één keer toe en roer met een garde tot een gladde saus.
2 Laat de saus nog ongeveer 1 minuut koken en daarna iets afkoelen. Roer dan de eierdooiers er één voor één door, voeg beide heel fijn gesneden zalmsoorten toe en breng op smaak met peper, zout en dille.
3 Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Roer beetje bij beetje het eiwit door het eierdooiermengsel.
4 Schep het mengsel in vuurvaste (ingestreken met boter) kommetjes en strijk de bovenkant glad. Schakel de oven terug naar 190°C. Bak de souffleetjes in het midden van de oven gedurende 20 - 25 minuten gaar en goudbruin.
5 Serveer de souffleetjes direct. Klop de zure room los en breng deze op smaak met peper, zout en peterselie. Serveer de zure room er apart bij.