Zoek
Zonnevis met Duvel
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 zonnevis, elk ongeveer 120 gr
3/4 liter Duvelbier
4 dl visbouillon
1/4 liter room
verse dragon en peterselie
500 gr champignons
solo, bakken en braden
2 appelen
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Breng de visbouillon met het bier aan de kook, kruid met pezo en pocheer hierin de vis.
2
Haal de vis uit de bouillon, dek af met aluminiumfolie en houd de vis warm in een oven van 50°. Voeg de room bij het kookvocht en laat het inkoken.
3
Snijd de gewassen en geschilde appelen in blokjes en voeg die bij de saus.
4
Kruid met de dragon en peterselie en laat de appelen gaar koken.
5
Was de champignons, snijd ze in reepjes en stoof die vervolgens gaar in wat solo.
6
Voeg tenslotte de champignons, zonder kookvocht, bij de saus.
7
Schik de vis op warme borden en nappeer met de saus.
8
Versier met peterselie, dragon en eventueel met bieslook.
9
Dien op met een weinig puree of vers stokbrood. 1
0
Variatie: Vervang de zonnevis door roodbaars, dorade of kabeljauw.1
1
Wat drinken wij hierbij: een Chardonnay, een Rieslig of een Gewurztraminer.
Zonnevis met Duvel is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Mini-pizza van de barbecue
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Vlaams stoofvlees met Duvel
170 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Camembertsoep met Duvel
60 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Heten Duvel
0 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zonnevis met dakje van champignons
75 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zonnevis in jasje van gerookt spek met kruidige
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zonnevis met pepersaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zonnevis in wittewijnsaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept