Ovenschotel kabeljauw

4
80 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - breng voor de marinade de wijn aan de kook
  • 2
    - voeg de ui en de tijm toe aan de wijn en haal van het vuur
  • 3
    - laat helemaal afkoelen
  • 4
    - leg de vis in een beboterde ovenschaal, bestrooi met peper en zout en schenk de marinade erover
  • 5
    - laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren
  • 6
    - verwarm de oven voor op 200°C
  • 7
    - schenk de wijn zoveel mogelijk uit de ovenschaal, maar laat de rest van de ingrediënten in de schaal
  • 8
    - schenk de olie over de kabeljauw en zet 6-8 min in de oven
  • 9
    - schenk als het te droog wordt wat wijn over de vis1
  • 0
    - rasp de citroenschil en meng met de peterselie en de knoflook1
  • 1
    - neem de vis uit de oven en bestrooi met het mengselServeer bijvoorbeeld met aardappelpuree.

Ovenschotel kabeljauw is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept