1 Fileer de tongen zorgvuldig en verwijder ook de zijgraat jes. De visboer doet dit natuurlijk ook met plezier voor je.
2 Schil de druiven voorzichtig, halveer ze en verwijder de pitjes. Als je beschikt over een zogenaamde pomme parisienne-lepel (een ovale, diepe snijlepel) dan kun je de druiven ook eerst halveren en ze dan met die lepel uit de schil halen.
3 Verwarm de boter en de suiker in een pannetje, voeg de druiven toe en schep enkele keren voorzichtig om, zonder de druiven te beschadigen. Strooi er daarna de limoenschil over en stort ze dan onmiddellijk op een bord om het garen te stoppen.
4 Kook de wijn samen met de Noilly Prat in tot de helft, voeg de room toe en laat verder inkoken tot een licht-gebonden saus.
5 Mix de saus mooi glad met een staafmixer en kruid hem naar smaak met peper en zout.
6 Breng 1 liter water aan de kook, voeg de 2 Knorr bouillonblokjes toe en pocheer de tongfilets gedurende enkele
7 minuten in de bouillon. Schep ze als ze gaar zijn met een schuimspaan uit het vocht.
8 Schik de tongfilets op goed verwarmde borden, garneer met de druiven en nappeer het geheel royaal met de roomsaus.