1 Laat de boter smelten in een hoge braadpan (niet bruinen). Zet de tongrolletjes naast elkaar in de pan. Kruiden met peper, zout, tijm en laurier. Voeg sherry toe en zet deksel op de pan. Laat gedurende 15 min. zachtjes smoren.
2 Snipper ondertussen de sjalot fijn. Sueer de sjalot in de boter en voeg de tomaten toe. Laat inkoken. Kruiden met pezo en spaghetti kruiden. Doe 5 el van het vocht van de tongrolletjes bij de saus, samen met de culinaire room. Laat nog even doorkoken en bindt met blanke roux.
3 Serveer als voorgerecht 2 tongrolletjes.
4 Kan ook als hoofdgerecht gegeven worden met puree. Voorzie dan 4 tongrolletjes per persoon.
5 Je kan naar smaak, samen met de sjalot ook nog een teentje look bijvoegen.
6 Je kan de saus ook pittiger maken door een koffielepel (of naar smaak) harissa toe te voegen (=duivelsaus)