Forel met amandelen

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de vissen, dep ze goed droog. Kruid ze aan binnen- en buitenkant met pezo. Stop er een takje citroenmelisse in. Bestuif ze lichtjes met bloem.
  • 2 Bak de forellen in ruim wat (liefst geklaarde) boter eerst aan één kant: 2 minuten op hoog vuur, dan 2 minuten op een matig vuur. Keer ze om en bak de andere kant op dezelfde manier. De forel is gaar als de middengraat mooi wit is, zonder nog enig rozig schijntje.
  • 3 Hou de vissen warm in een voorverwarmde de oven (op 50° C).
  • 4 Bak in de braadpan van de vis de amandelschilfers goudbruin. Leg de forellen op 4 warme borden, lepel de botersaus met amandelschilfers over de vissen. Serveer met gekookte aardappeltjes en een partje citroen.

Forel met amandelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept