3 De forellen aan de binnenzijde kruiden met pezo, vul op met een weinig groenten en enkele blaadjes peperselie.
4 Leg de forellen op de beboterde folie, kruid met pezo, strooi de rest van de groenten over de vis, leg er ook enkele blaadjes peterselie op.
5 Vouw de folie zo dicht zodat het een zakje vormt, giet voorzichtig een scheutje wijn in het zakje en rol het dan goed dicht zodat de wijn er niet kan uitdruppen.
6 De papilotten kunnen zo op de barbecue en moeten niet gekeerd worden.
7 Laat de forellen zachtjes garen, daarom best niet boven de hoogste hitte, de forel is gaar als de zakjes zich opblazen.
8 Dien op met vers stokbrood en schenk hierbij dezelfde wijn als deze die u in de papillot heeft gegoten, daarom, zorg steeds dat u voldoende wijn in huis heeft, want, u kan deze ook al als aperitief schenken.
9 Tip: platte peterselie geeft meer smaak af dan gekrulde peterselie.