Forel op de BBQ (papillot)

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smeer de folie lichtjes in met hoeveboter.
  • 2 De forellen goed afspoelen en droogdeppen.
  • 3 De forellen aan de binnenzijde kruiden met pezo, vul op met een weinig groenten en enkele blaadjes peperselie.
  • 4 Leg de forellen op de beboterde folie, kruid met pezo, strooi de rest van de groenten over de vis, leg er ook enkele blaadjes peterselie op.
  • 5 Vouw de folie zo dicht zodat het een zakje vormt, giet voorzichtig een scheutje wijn in het zakje en rol het dan goed dicht zodat de wijn er niet kan uitdruppen.
  • 6 De papilotten kunnen zo op de barbecue en moeten niet gekeerd worden.
  • 7 Laat de forellen zachtjes garen, daarom best niet boven de hoogste hitte, de forel is gaar als de zakjes zich opblazen.
  • 8 Dien op met vers stokbrood en schenk hierbij dezelfde wijn als deze die u in de papillot heeft gegoten, daarom, zorg steeds dat u voldoende wijn in huis heeft, want, u kan deze ook al als aperitief schenken.
  • 9 Tip: platte peterselie geeft meer smaak af dan gekrulde peterselie.

Forel op de BBQ (papillot) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Papillot van dorade op Thaise wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Staartvis in papillot
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm in papillot à la caprese
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept