1 Snijd de witte kool in haarfijne reepjes en meng ze met de suiker en de witte wijnazijn.
2 Pel de tomaten door ze even in kokend water te dompelen en daarna snel in ijskoud water. Snijd ze in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd ze vervolgens in blokjes.
3 Schil de mango en snijd in kleine blokjes.
4 Breng de suiker en de azijn aan de kook met het chilipepertje, voeg er de mango aan toe en laat heel zacht sudderen. Verwijder na 10 minuten de chilipeper als je het niet te sterk wil maken. Als de mango bijna gekonfijt lijkt, voeg dan de tomatenblokjes toe en laat nog even verder sudderen.
5 Controleer regelmatig of de chutney niet te droog wordt. Voeg dan een scheutje water toe.
6 Gril de zwaardvissteaks en kruid ze met peper en zout. Gaar ze eventueel nog even verder in een voorverwarmde oven.
7 Verwijder het overtollige vocht van de kool en breng op smaak met peper en zout. Meng er de koriander of bieslook onder en verdeel over de borden.
8 Schik de zwaardvis op de salade van kool en wortel en werk het geheel af met de chutney.
Gegrilde zwaardvis met chutney van mango is een recept van Solo Open Kitchen