1 De gewassen prei zeer fijn snijden en gedurende 10 min. koken in wat Solo en witte wijn.
2 Bedek hiermee de bodem van een ingeboterde vuurvaste schotel en leg daarop de lotte met viskruiden en peper en zout.
3 De tomatenpuree aanlengen met wat witte wijn en het citroensap en de viskruiden.
4 Dit mengsel over de vis gieten en de schotel afdekken met aluminiumfolie en laten gaar worden in de oven. 30 min. op 200 graden.
5 Nu de vis eruit nemen en apart warm houden.
6 Het stoofvocht uit de ovenschotel in een pan doen en de room toevoegen en laten koken. Neem het beste wel volle room.
7 Meng nu de 50 gram bloem en de 50 gram boter in een potje zodat u een boter-bloemmengsel krijgt en roer dit voorzichtig onder de saus en laat nog even inkoken.
8 Neem van het vuur en voeg de garnalen, de gemalen kaas en de gognac toe.
9 De saus afproeven en de warm gehouden vis op een schotel schikken en de saus hierover verdelen. Afwerken met de gesnipperde peterselie en de gensneden tomatenblokjes en eventueel opdienen met in bladerdeeg gemaakte halve maantjes of puree. (een boter-bloemmengsel is steeds een gelijke hoeveelheid bloem en boter)