1 Borstel en was de mosselen goed. Doe ze met een lepel gesmolten boten in een pan en zet ze op hoog vuur tot ze open zijn. Haal de mosselen uit hun schep, laat ze uitlekken en doe het kookvocht door een fijne zeef. Haal de garnalen uit de verpakking en dep ze droog. Meng ze met de mosselen. Laat de teentjes knoflook in de boter fruiten, haal ze eruit zodra ze goudgeel zijn en bak in het achtergebleven bakvet de in plakjes gesneden champignons.
2 Voeg de tomatensaus eraan toe en giet het kookvocht van de mosselen erbij. Zodra de saus iets is ingedikt voeg dan de mosselen, garnalen en de tonijn toe. Verwarm alles en breng op smaak met zout en peper. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking, giet af en doe het terug in de pan. Schep de saus erdoor heen en doe het geheel over in een voorverwarmde schaal, garneer met de gehakte peterselie.
Spaghetti met mosselen en tonijn is een recept van Solo Open Kitchen