ROERGEBAKKEN ASPERGES met GEROOKTE ZALM en CITROEN

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de witte asperges (groene: alleen de dikke met een wat stuggere schil), snijd de onderkant eraf en snijd de asperges schuin in plakken van ca. 1 cm dikte.
  • 2 Kook de krieltjes in de schil en een laagje water gedurende ca. 10 min. Afgieten.
  • 3 Verhit de olie in een wok en roerbak de asperges 4 min. op een hoog vuur. Voeg het kerriepoeder toe. Rasp de citroenschil boven de wok. Halveer de citroen, knijp uit boven de wok. Omscheppen. Zet het vuur laag. Voeg de room en het bouillonketeltje toe; laat smelten en laat alles 2 min. pruttelen.
  • 4 Hak de peterselie fijn. Schep de in repen gesneden zalm, de krieltjes en de peterselie door de asperges. Voeg naar smaak wat peper bij.
  • 5 Verdeel over 4 borden.

ROERGEBAKKEN ASPERGES met GEROOKTE ZALM en CITROEN is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept